Receptes no labākajiem Latvijas pāvariem

Jūrasvilka fileja ingveras marinādē

RESTAURANTS|РЕСТОРАНЫ


Alex Žiļuks

Restorāns Le Dome

Jūrasvilka fileja ingveras marinādē ar provansas dārzeņiem

Jūrasvilka fileja ingveras marinādē

4.porcijas

  • Jūras vilks-1.200 kg
  • Ingvers-0.030 kg
  • Ķiploks-0.020 kg
  • Čilli pipars-0.020 kg
  • Olīveļļa-0.200 L
  • Koriandrs-0.030 kg
  • Ziedkāposti-1 gb
  • Saldais krējums-0.500 L
  • Paprika-0.200 kg
  • Ķiršu tomāti-0.150 kg
  • Cukini-0.200 kg
  • Sāls
  • Pipari

Ziedkāpostu sagriež smalkos gabalos un vāra saldajā krējumā ar garšvielām 15 minūtes. Tad tos maļ, kamēr veidojās biezenis, izlaiž caur smalko cietu.
Jūras vilku sadala pa filejām, izgriež asakas. Ingveru, čilli, ķiploku smalki sakapā un sajauc ar olīveļļu un garšvielām. Iemarinē jūras vilka filejas un izkārto uz pergamenta. Cep krāsnī 180 grādu temperatūrā 5-8 minūtes.
Dārzeņus sagriež nelielos gabalos un apcep pannā ar olīveļļu uz vidējas uguns, pievienojot garšvielas un svaigo koriandru.
Pasniedzot, uz šķīvja kārto ziedkāpostu biezeni, dārzeņus un visbeidzot jūras vilka filejas. Dekorē ar svaigo koriandru. Labu apetīti!