AFIŠA. RESTORĀNU JAUNUMI |
Pavasara Rīgas restorānu nedēļa
08.-14.05.2017
Restorānu nedēļas laikā labākie Rīgas restorāni piedāvā izsmalcinātas trīs ēdienu maltītes par 15 vai 20 eiro.
Cena: 15 EUR
Uzkoda
Sparģeļu krēmzupa ar мeža ķiploku - La Ratte kartupeļu biezeni un mīksti vārītu paipalu olu
Pamatēdiens
Krāsnī pagatavota piena teļa karbonāde ar sakņu dārzeņu biezeni, grilētiem pavasara lociņiem, vītināta bekona kraukšķi un rozā pipargraudu mērci
vai
Svaigā siera - mangolda mīklas sainīši ar dzelteno biešu biezeni, kale kāpostu čipšiem un Latvijā ražotu cieto sieru
Deserts
Mandeļu biskvīta - rabarberu kārtojums ar karamelizētu ābolu zefīru, zaķskābenēm un aveņu vīnā novārītiem rabarberiem
Cena: 15 EUR
Uzkoda
Pavasara salāti ar kūpinātu vistu, karamelizētiem valriekstiem, kazas siera bumbām, marinētu fenheli un dzērveņu mērci
Pamatēdiens
Lēni gatavots Latvijas kukurūzas cālis ar violeto burkānu biezeni, miežiem, kvinojas popkornu un burkānu - safrāna putām
Deserts
Šokolādes musa un meža zemeņu krēma kārtojums ar vaniļas švammi un kraukšiem.
Cena: 15 EUR
Uzkoda
Truša gaļas – sparģeļu aukstā terīne, pasniegta ar ceptu tomātu maizes grauzdiņu, putotu skābeņu – mārrutku krēmu un svaigiem garšaugiem
Pamatēdiens
Uz alkšņa malkas lēni dūmota cāļa krūtiņa, radīta latviskā garšu duetā ar ķimeņu sviestā ceptu pīļu akniņu, pasniegta ar burkānu biezeni, siltajiem redīsu salātiem un ķiršu mērci
Deserts
Meža zemeņu – skābā krējuma krēms, pasniegts ar svaigu rabarberu – piparmētru salsu un drupinātu auzu pārslu cepumu
Cena: 15 EUR
Uzkoda
Kūpināta siļķes fileja ar rudzu maizes - kaņepju pralinē, marinēto biešu mussu un cūku pupām
Pamatēdiens
Lēni krāsnī gatavota cūkgaļas pavēdere, marinēta cidoniju sulā ar pērļu grūbām un savvaļas ķiploku mērci
vai
Krāsnī cepta zandarta fileja pildīta ar spinātiem un kūpinātiem burkāniem, ķirbju - kartupeļu biezeni un karamelizētām ķirbju sēkliņām
Deserts
Maigs bezē ar vaniļas krēmu. Pasniegts ar sukādēm un aroniju gēlu
Cena: 15 EUR
Uzkoda
Laima sulā marinēts zandarts ar tomātu–redīsu relišu un dīgstu salātiem
Pamatēdiens
Teļa karbonāde ar sviestā ceptiem brokoļiem un Briseles kāpostiem un zaļo zirnīšu–pētersīļu salsu
Deserts
“Tālavas” ābolu sidrā blanšēti rabarberi ar “Lāču” rupjmaizes–marmelādes saldējumu
Cena: 15 EUR
Uzkoda
Kazas siera un rupjmaizes kārtojums ar pīlādžu ievārījumu un svaigiem zaļumiem
Pamatēdiens
Cepta mencas fileja ar svaigiem dārza zaļumiem un sviesta mērci
Deserts
Rabarberu biezenis, zemenes un viegli putots vaniļas krems ar kraukšķīgu cepumu
Cena: 15 EUR
Uzkoda
Marinētas Baltijas reņģes I cepts ķiploku biezenis. kraukšķīgi pētersīļi
Pamatēdiens
“Sidrabi” jēra karē I jaunražas dārzeņi. kaulu buljonmērce
vai
Apcepta un tvaicēta stores fileja I dārzeņi. pastinaka biezenis
Deserts
Ļaudonas mājas sieri I kamambers. kazas. govs 7 un 14 mēneši. medus.
Cena: 15 EUR
Uzkoda
Svaigie salāti ar sezonas dārzeņiem meža loku pesto marinādē un kazas siera bumbiņām
Pamatēdiens
Ar cauraudzīti pildīts truša gaļas rullītis pasniegts ar pupiņu biezeni un nātru mērci
Deserts
Karamelizēts biezpiena krēms ar marmelādi no ZS Indrāni, rudzu maizes cepumu un upeņu mērci
Cena: 15 EUR
Kompliments no šefpavāres
Z/S “Itreke” saldskābā “Rožkalnu maize” ar biešu masu un kaņepju sviestu
Uzkoda
Spinātu, rukolas un zaķskābeņu lapu salāti ar kazas sieru un karsti kūpinātu SIA “Zibs” vēdzeli, pasniedz ar Latvijas dārzeņiem un rabarberu-aveņu emulsiju
Pamatēdiens
Garšaugos cepta zandarta fileja ar sparģeļu krējuma mērci, burkānu sulā vārītām grūbām, sviestā ceptiem rapšu ziediem un kvinojas sēklām
vai
Liellopa rostbifs ar ceptu kartupeļu-sīpolu biezeņa kūku, murķeļu-liellopa astes mērci ar konjaku
Deserts
Rabarberu jogurta krēms ar zaķskābeņu-spinātu želeju, vaniļas mērci un rabarberu sorbetu
Cena: 15 EUR
Uzkoda
Foreļu tartars
pasniegts ar paipalu olu mundierī, saldo krējumu, maizes kraukšķi, pašmāju skābeņu ikriem un biogaršaugiem
Pamatēdiens
Pašmāju karsti kūpināta Latvijas store
pasniegta ar maurloku kartupeļbiezeni, tvaicētiem zaļajiem sparģeļiem, biešu uzputeni un fenheļa putām
vai
Kukurūzas cāļa krūtiņa, pildīta ar zaļumu sviestu
pasniegta ar kartupeļu medaljonu, zaļajām biopupiņām, spinātu emulsiju, strauji apceptām baravikām un sarkanvīna cepešmērci
Deserts
Zemeņu un rikotas siera groziņpīrāgs
saldskābmaize, medus, piparmētru drupinājums, pašgatavots šokolādes saldējums un apsvilināts bezē
Cena: 15 EUR
Uzkoda
Kūpināts sams sinepju mērcē ar maigu mājas biezpiena mussu, žāvētām dzērvenēm, svaigiem korn salātiem un ķiršu tomātiem
Pamatēdiens
Kaņepju alus marinādē nogatavināta paipala ar biešu risotto un kazas sieru
Deserts
Olu deserts ar Prosecco un svaigām ogām
Cena: 20 EUR
Uzkoda
Pavasara Madonas kazassiers
baltvīnā sūcināti rabarberi, selerijas, ābolu un mārrutku sniegs, lazdu riekstu eļļa, bērzu sulu sīrups
Pamatēdiens
Zandarts
kartupeļu un dedzinātu puravu krēms, karamelizēta sviesta emulsija, lapu kāposti
Deserts
Kaņepju sēklu maize
skābā krējuma saldējums, skuju eļļa, skuju pulveris, plūškoka sīrupā sūcināts ābols, kaņepju čipss
Cena: 20 EUR
Knapu izlase
Sparģelis ar paipalu olu, holandiešu mērci un foreļu ikriem
Rupjmaizes kannelloni ar trušu aknu pastēti un «Letis» paksoijām no Latvijas lauku dobēm
Kazassiera un biešu slāņmija ar ceptu kartupeļu šifonādi un zaķskābenēm
Pamatēdiens
Cepta skumbrija ar vimbu kartupeļkroketi, burkāniem, redīsiem, paniņu mērci un diļļu eļļu
vai
Zemā temperatūrā gatavota fazāna krūtiņa ar burkāniem, redīsiem, kartupeli un lāčpurnu mērci
Deserts
Rabarberu suflē ar cidoniju saldējumu
(Lai izlasītu, ņem talkā spoguli!)
Cena: 20 EUR
Uzkoda
Mannas uzputenis ar redīsiem bērzu sulu želejā, skābeņu emulsijmērci un Rehtšprehera taledžo sieru
Pamatēdiens
Cepts Zvirgzdkalnu tītaru gaļas eskalops ar Raiskuma alū glazētām tītaru aknām, burkānu biezeni, sparģeļiem, grilētu dūmoto pavasara lociņu un rabarberu vīna glazūrmērci
vai
Zemā temperatūrā gatavota līņa fileja ar līņa vēdera kroketi, burkānu biezeni, sparģeļiem, grilētu dūmoto pavasara lociņu un mežloku sviesta emulsijmērci
Deserts
Gāzētu bērzu sulu parfē ar kazaspiena sūkalu gelu, bērzu sulu sorbetu, rabarberiem un rupjmaizes karameles mērci
Cena: 20 EUR
Kompliments
Gaujas zivs kraukšķīgā mīklā
Uzkoda
Ceptu ābolu krēmzupa ar zemos grādos gatavotu z/s “Kunturi” cūkas pavēderi, asinsdesas pudiņu, bekona pūderi un kaltētu salviju
Pamatēdiens
Zemos grādos gatavota cāļa fileja uz kauliņa ar kraukšķīgu siera un garšaugu garoziņu, biešu biezeni, grilētu kukurūzu, ceptu topinambūru, ziedkāpostu papīru un upeņu putām
Deserts
Z/s “Jaunzemes” rabarberu brilē krēms ar muskatrieksta olu krēmu
Cena: 20 EUR
Kompliments no šefpavāra
Uzkoda
Soiras siers „7-8”, kaņepju eļļā izturētas bietes, dūmots melleņu pulveris, lapu jūklis
Pamatēdiens
Rudzu maizes apvalkā pagatavota liellopa fileja, kvinoja no vidzemes augstienes Z/s „Cimbuļi”, sparģeļu duets, marinēti savvaļas sīpoli, buljonmērce
Deserts
Rūgtās šokolādes muss, kumelīšu saldējums, sāļā lazdu riekstu karamele
Cena: 20 EUR
Uzkoda
Tomātu consommé ar Valmieras mājas sieru
Pamatēdiens
Latvijas lauku vistas krūtiņa ar kartupeļu – biešu biezeni un sinepju – baltvīna mērci
Deserts
Bezē kārtojums ar svaigām zemenēm
Cena: 20 EUR
Uzkoda
Kalnienas sparģeļi, sēņu ragū, trifeļu mērce
Grilēta skumbrija, marinēti dārzeņi, skābeņu mērce
Pamatēdiens
Uz oglēm cepta jērgaļa, burkāns, gatavots ar kumelītēm, garšaugu sabajons
Deserts
Jogurta diļļu parfē, ābolu biezenis, baltā šokolāde