AFIŠA. RESTORĀNU JAUNUMI |
Grand Hotel Kempinski Riga iepazīstina ar viesnīcas restorānu jauno šefpavāru, Havjeru Lopesu
01. jūlijā 2021
Rīga, 2021. gada 1. Jūnijā – Grand Hotel Kempinski Riga uzņem Havjeru Lopesu - viesnīcas restorānu jauno šefpavāru, kurš būs atbildīgs un pārraudzīs viesnīcas kulinārās zonas, tostarp jumta bāru un restorānu Stage 22, restorānu Amber, Lobby Lounge, Grand Bāru, apkalpošanu istabās, izbraukuma banketus un privātus pasākumus.
Havjers ir dzimis Barselonā, Spānijas vidienē. Viņa aizraušanās ar kulināriju ir meklējama jau agrā bērnībā. “Manai ģimenei bija mājputnu un medījumu stends rosīgajā tirgus laukumā - Barselonas centrā, kur es pavadīju visu savu bērnību, palīdzot vecākiem veikt dažādus pienākumus, tostarp iepērkot preci un palīdzot klientiem izvēlēties labāko produkciju savām vakariņām. Šī pieredze man deva iespēju padziļināt savas zināšanas par svaigiem produktiem, to uzturvērtībām un es varēju attīstīt savas komunikācijas prasmes,” stāsta šefpavārs Havjers Lopess.
Jau 18 gadu vecumā Havjers skaidri zināja, ko vēlas darīt un pēc kulinārijas mākslas diploma iegūšanas Barselonā, savus pirmos 10 karjeras gadus viņš pavadīja, lai koncentrētos un pilnveidotu sava aroda praktisko pusi un stažējās tādos slavenos Mišelin zvaigžņu restorānos, kā Sea Grill, kas atrodas Barselonā un kopā ar šefpavāru Gertu Janu Ravenu no Antverpenes. Pēc tam viņš atgriezās savā dzimtajā pilsētā, bet nu jau kā šefpavārs restorānā Fira de Barcelona.
Karjera Havjeru ir izvedusi pa dažādiem pasaules nostūriem, un 2008. gadā viņam bija pirmā pieredze iepazīt Baltijas valstis un strādāt kā šefpavāram, viesnīcā Grand Hotel Kempinski Vilnius, Lietuvā. Kopš 2018. gada Havjers ir papildinājis savu pieredzi Dienvidaustrumāzijā kā Cluster Ex šefpavārs Belmond La Résidence d’Angkor un Belmond La Residence Phou Vao.
Arī Rīga Havjeram nav sveša, jo savas dzīves trīs gadus, no 2008. līdz 2011. gadam, viņš ir strādājis Latvijas galvaspilsētā, kā arī 2017. gadā bijis Grand Hotel Kempinski Riga atvēršanās projekta komandas sastāvā.
“Rīga ir lieliska pilsēta un tai ir daudz ko piedāvāt, tāpēc esmu priecīgs, ka man ir šī lieliskā iespēja atgriezties Grand Hotel Kempinski Riga un kopā ar komandu sniegt neaizmirstamu gastronomijas pieredzi visiem mūsu viesiem,” saka Havjers.
Havjera kulinārijas filozofija sastāv no dabīgu sastāvdaļu izmantošanas lielu uzmanību pievēršot kvalitatīviem un bioloģiskiem produktiem. Viņš iestājas par ilgtspējību un atbalsta bezatkritumu jeb “zero-waste” vērtības.
Papildus dzimtajai valodai, Havjers brīvi runā arī angļu, krievu un franču valodās.
Restorāns Amber
Havjers papildināja ēdienkarti ar ēdieniem brīvākā stilā Streetfood de luxe, piemēram, tako ar jēra vai pīles gaļu, baraviku picu vai karpačo un burgeriem ar black angus liellopa gaļu. Ēdienu izvēle ietver gan vieglus, gan sātīgus ēdienus ar sezonas produktiem. Restorāna vasaras terase sadarbībā ar Laurent Perrier šampanieti ir izveidojuši izsmalcinātu jūras velšu bāru, kura klāstā ir ikri, austeres un garneles.
Bārs-restorāns Stage 22
Modernais jumta terases bārs-restorāns ir ideāla vieta, lai baudīt apburošu pilsētas skatu, degustēt unikālus kokteiļus un sezonālus garšu piedzīvojumus. Havjeram patīk dažādas garšu kombinācijas – gan tradicionālas, gan eksotiskas, tāpēc restorāna akcents ir uz starptautisko virtuvi ar izcilām vietējām sastāvdaļām.