RESTORĀNI

AFIŠA | RESTORĀNI | JAUNUMI | PASĀKUMI

RESTAURANTS|РЕСТОРАНЫ

Galdiņu rezervācija
Banketu pasūtīšana
+371 27167370
BEZMAKSAS rezervēt galdiņu restorānos
Rīgā un Latvijā - tiešsaitē vai pa tālruni
AFIŠA. RESTORĀNU JAUNUMI

Stage 22 šefpavārs Kaspars Reveliņš: “Mūsu profesijā nav vidusceļa”


01. oktobris 2022

Stage 22 šefpavārs Kaspars Reveliņš: “Mūsu profesijā nav vidusceļa”

Restorāns STAGE 22 (Sīkāk..)

Oktobra sākumā Grand Hotel Kempinski Riga iepazīstinās publiku ar rudens ēdienkarti, ko piedāvā Bar and Restaurant Stage 22 astotajā stāvā ar brīnišķīgu terasi. Ēdienkarti izstrādājis šefpavārs Kaspars Reveliņš. Intervijā “Tasty Guide” viņš pastāstīja par savām gastronomiskajām idejām, darba principiem un to, kas viņam ir galvenais profesijā un dzīvē.

Kā sākās Jūsu sadarbība ar Grand Hotel Kempinski Riga?

Pilnīgi nejauši. Mans kolēģis pazina Heinrihu Erhardu, kurš toreiz te strādāja kopā ar šefpavāru Gokhan Kekec, un viņi veidoja komandu. Nolēmu pamēģināt, viss sanāca, un tā četru gadu laikā no chef de partie kļuvu par restorāna šefpavāru.

Kā Jūs raksturotu savu gastronomisko autorstilu?

Nevēlos ierobežot sevi ar kādu noteiktu stilu, man galvenais ir daudzveidība. Vēlos, lai man un komandai būtu interesanti strādāt un ne tikai viesiem, bet arī pašam gribētos ēst to, ko gatavoju. Nekad nepasniegtu viesiem to, ko neēstu pats. Kā es varu piedāvāt jums ēdienu, par kuru neesmu pārliecināts, kurš nav tuvs man pašam!? Zinu, ko daru, zinu, kā to pasniegt, un man tas patīk. Viss ir pa īstam tikai tad, kad varu aiziet pie viesa un godīgi, ar emocijām pastāstīt, ko esmu viņam pagatavojis, un paskaidrot, kāpēc esmu izvēlējies noteiktus produktus un to kombinācijas.

Katram ēdienam jāizraisa viesos noteiktas emocijas. Lai sastadītu ēdienkarti, vispirms jārod atbilde uz jautājumu, kāpēc esi izvēlējies tieši šos produktus. Man ēdienu gatavošana ir kaut kas ļoti intīms, tāpat kā brīvība, kurai noteikti jābūt klātesošai šajā procesā. Tāpēc nekad neierobežoju sevi ar noteiktiem stiliem un nacionālajām tradīcijām, bet apvienoju dažādu gastronomijas virzienu elementus, kas man šķiet saderīgi pēc garšas, tekstūras, krāsas un daudziem citiem parametriem.

Kādi atklājumi kulinārijas jomā bija paši svarigākie?

Kipras šefpavārs Kiriaks Kiriakoss parādīja, ko patesībā nozīmē būt pavāram – ne tikai man pašam, bet arī apkārtējiem cilvēkiem, manai ģimenei. Parādīja, ka būs jāziedo un kam jābūt gatavam profesijas vārdā. Bet viņa galvenā mācība ir tā, ka šajā profesijā nav vidusceļa. Jā, tu patērē ļoti daudz laika, tomēr skaidri zini, ko iegūsti. Ja tas tevi apmierina, tad esi īstajā vietā.

Bāra-restorāna Stage 22 darba laiks:
Trešdiena-ceturdiena, svētdiena no 14:00-23:00 (virtuve darbojas līdz 21:30).
Piektdienās un sestdienās: 14:00-01:00 (virtuve darbojas līdz 22:30)

Bāra-restorāns Stage 22 Grand Hotel Kempinski Riga
astotajā stāvā (Aspazijas bulv. 22). Tālr. +371 67670122



Komentārus

  • Obligāti aizpildīt laukus, kas atzīmēti ar: *.

If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
Security Code: