RESTORĀNI

AFIŠA | RESTORĀNI | JAUNUMI | PASĀKUMI

RESTAURANTS|РЕСТОРАНЫ

Galdiņu rezervācija
Banketu pasūtīšana
+371 27167370
BEZMAKSAS rezervēt galdiņu restorānos
Rīgā un Latvijā - tiešsaitē vai pa tālruni
AFIŠA. RESTORĀNU JAUNUMI

Par Vincents izsmalcinātajām garšām no šefpavāra Uvi Janičenko


30. marts 2023

Par Vincents izsmalcinātajām garšām no šefpavāra Uvi Janičenko

Restorāns Vincents (Sīkāk..)

Restorānu Vincents 1994. gadā aizsāka leģendārais latviešu šefpavārs Mārtiņš Rītiņš. Tagad tas ir kļuvis par mūsdienu urbānās eko virtuves stila un kvalitātes etalonu gan Latvijā, gan arī plašāk Eiropā. Restorāna interjers un mākslas galerija rada sentimentālu fonu izcilo Vincenta ēdienu un vīnu baudīšanai. Restorāna jaunais šefpavārs Uvis Janičenko ir mācījies un strādājis vairākos pasaulslavenos Michelin zvaigžņu restorānos un ir atgriezies Latvijā, lai piedāvātu Vincenta viesiem savu īpašo sezonālo ēdienkarti.

Kā sākās Jūsu karjera virtuvē?

Uvis: Ēst gatavošana mani uzrunāja jau agrā bērnībā. Sākumā tā bija tikai aizraušanās, bet karjeru sāku 2010. gadā, kad jau mērķtiecīgi devos studēt kulinārijas mākslu un apgūt pavāra profesiju Kopenhāgenā, Dānijā.

Kādi atklājumi kulinārijā Jums bija paši nozīmīgākie? Kas raksturo Jūsu personību kulinārijā?

Uvis: Savas pavāra gaitas, dodoties prom no Latvijas, veidoju apzināti. Izzinot pasauli, iepazinu dažādus kulinārijas virzienus. Jau sākumā zināju, ka pēc aptuveni 10 gadiem vēlēšos atgriezties Latvijā, ko esmu arī īstenojis.

Mans mērķis vienmēr bija iepazīt franču, spāņu, skandināvu un japāņu virtuves, tāpēc arī savu pavāra mākslu pēc četriem gadiem Kopenhāgenā izlēmu pilnveidot Japānā, Spānijā, kā arī Zviedrijas ziemeļos. Šis viss tika apzināti un mērķtiecīgi īstenots.
 
Katrā kulinārijā, katrā virtuvē šie atklājumi ir izzināšanas vērti. Šobrīd varu teikt, ka mana pieredze ir tā, kas mani ir veidojusi par tādu pavāru, kāds esmu šeit, restorānā Vincents.
 
Mana filosofija pārsvarā balstās uz to, ka nav jāieliek sevi rāmjos vai jāiet konkrētā virzienā. Man svarīgi ir gatavot to, kas pašam patīk un radīt savas garšu nianses, pārsteidzot viesi ar savu redzējumu.

Vai jūs piekrītat teicienam: “Tu esi tas, ko tu ēd”? Kā tas ietekmē ēdienkartes izveidi?

Uvis: Noteikti piekrītu šim senajam teicienam. Gan strādājot resorānā Vincents, gan iepriekš, man ir bijusi svarīga izejvielu un produktu izcelsme – vai tas ir ekoloģiski tīrs un dabīgs produkts. “Pavārs ir kā starpnieks starp produktu un viesi, kas bauda ēdienu,” šādu dzīves gudrību sniedza mans šefpavārs no Japānas. Tas arī ir redzams manā rokrakstā, jo vēlos saglabāt produkta esenci. Mūsu uzdevums ir izcelt produkta galvenās īpašības. It īpaši strādājot šāda līmeņa restorānā, vēlos pēc iespējas vairāk iepazīstināt viesus ar jauniem, neredzētiem produktiem.

Ja vēlaties būt informēts par Vincents restorānu, lūdzu, seko Vincents



Komentārus

  • Obligāti aizpildīt laukus, kas atzīmēti ar: *.

If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
Security Code: